Hoe werkt parkeren met een pas?

Je houdt je pas kort* voor een speciale lezer bij de parkeerplaats. Bied alleen je parkeerpas aan en niet je hele portemonnee. Andere passen kunnen de werking van de pas namelijk aantasten. Je ziet in het scherm dat je bent aangemeld. Ook staat het kenteken vermeld. Bij vertrek houd je je pas opnieuw tegen de scanner. Je krijgt dan een melding dat de auto is afgemeld.

 

Let op: Staat er op het scherm 'aan- of afmelden via GSM'? Dan is de verbinding met Stadsparkeren waarschijnlijk verbroken. Je kunt je dan aanmelden met je mobiel (door te bellen of door een sms te sturen).

 

* De pas hoeft slechts kort aangeboden te worden bij de paslezer. Vervolgens wacht u (zonder dat u uw pas voor de paslezer houdt) tot de melding op het display verschijnt dat u bent aan- of afgemeld.

 

Het is niet de bedoeling dat u de pas aan blijft bieden tot dat de melding verschijnt dat u bent aan- of afgemeld, dan loopt u het risico dat er meteen een nieuwe parkeeractie wordt gestart/gestopt.

 

Nadat de pas aangeboden is voor aan- of afmelding kun je ongeveer 1 minuut de pas niet aanbieden, het systeem reageert dan namelijk niet op de pas zodat je geen risico loopt om per abuis de zojuist gestarte parkeeractie te stoppen of per abuis een nieuwe parkeeractie te starten. (muv gemeente Arnhem, Eindhoven en Deurne)

 

Let wel: aan uw account kunt u meerdere kentekens koppelen. Aan uw pas maar 1 kenteken. Met het kenteken zoals gekoppeld aan de pas kunt u parkeren middels de pas, bel, sms, app en kentekenherkenning. Met het 2e gekoppelde kenteken kunt u parkeren middels bel, sms of app parkeren.

 

Terug naar overzicht

 

Stadsparkeren

STADSPARKEREN

Industrieweg 19

5753 PB  Deurne

0900 - 12345 46 (gebruikelijke belkosten)
info@stadsparkeren.nl