Media

Veel animo voor pas en app parkeren in Weert

Veel animo voor pas en app parkeren in Weert

19-06-2015

Bezoekers aan Weert kunnen sinds een maand op tal van nieuwe manieren betalen voor het parkeren in Weert. Er blijkt veel animo voor de moderne betaalmogelijkheden. In zeven weken tijd zijn er zo'n 5000 transacties geweest via de bezoekerspas, Weerterlandpas of via de gratis Stadsparkeren app, maakte de gemeente bekend.

 

Vorige week waren er bijvoorbeeld 1200 transacties via pas- en mobiel parkeren. De Weerterlandpas is nu een week actief en ook dat blijkt in trek. Zo hebben ruim 1000 mensen een account aangemaakt bij Stadsparkeren om met de Weerterlandpas te kunnen parkeren. Bovendien is er zo'n 300 keer ook een daadwerkelijke transactie geweest met de Weerterlandpas.

 

De mensen die nu al gebruik maken van pas- en mobiel parkeren, zijn waarschijnlijk mensen die elders in het land ook al van deze mogelijkheden gebruik maakten. Om nieuwe klanten ook bekend te maken met de moderne manieren van achteraf betaald parkeren, is vandaag van 18.00 tot 19.00 uur een inloopmoment in het stadhuis. Dit is bedoeld voor mensen die graag hulp hebben bij de aanvraag of registratie van hun parkeerpas, het downloaden van een parkeerapp etc. Een PLUSparkeren promotieteam is aanwezig om instructies te geven.

 

Wethouder Frans van Eersel: "Als je eenmaal weet hoe het werkt, is het parkeren met een app of een pasje super eenvoudig. We helpen mensen graag om ze uit te leggen hoe het werkt, mensen kiezen zelf de gewenste aanbieder, we kunnen samen aan de computer een pas registeren en lopen desgewenst ook mee naar een parkeerautomaat om in de praktijk uitleg te geven. Of je nu jong of oud bent, iets nieuws moet je je toch even eigen maken." Meer informatie en veel gestelde vragen en antwoorden kunt u ook vinden op "hoe het werkt"

 

 

 

Stadsparkeren

STADSPARKEREN

Industrieweg 19

5753 PB  Deurne

0900 - 12345 46 (gebruikelijke belkosten)
info@stadsparkeren.nl