Media

PERSBERICHT Gepast parkeren in centrum van Veenendaal

PERSBERICHT Gepast parkeren in centrum van Veenendaal

05-03-2015

 

Gepast parkeren in centrum van Veenendaal

 

Vanaf 1 maart 2015 is het mogelijk om in het centrum van Veenendaal gepast te parkeren. Met gepast parkeren kunnen inwoners en bezoekers achteraf betalen met een speciale parkeerpas of via de mobiele telefoon. Dus nooit meer kleingeld op zak, angst voor een parkeerboete of teveel betalen.

 

Hoe werkt het?
De werking van het nieuwe systeem is simpel. Bezoekers checken in op het moment dat ze hun auto parkeren. Dat kan met een speciale parkeerpas bij één van de speciale parkeerpalen. Deze palen staan bij de parkeermeters op diverse locaties in het centrum van Veenendaal. Na afloop wordt op dezelfde manier uitgecheckt. Ook kan gebruikt gemaakt worden van de mobiele telefoon (bellen, sms of app) om in en uit te checken. De betaling gebeurt achteraf via een automatische incasso. Als je lid bent van Gepast Parkeren/Stadsparkeren dan herkent het intelligente kentekenherkenningssysteem het kenteken van je auto. Zodra je met de auto bij de gemeentelijke parkeergarages of terreinen aankomt, gaat de slagboom automatisch open. Bij het wegrijden opent de slagboom ook weer automatisch. Je hoeft dus geen parkeerkaartje meer te nemen bij de slagboom en te betalen bij de betaalautomaat.

 

Serviceniveau
De gemeente Veenendaal is dé winkelstad van de regio. Het centrum van Veenendaal kenmerkt zich door een breed scala aan winkels, horeca- en uitgaansgelegenheden. Maar ook door kwalitatief goede en betaalbare parkeervoorzieningen. Met de invoering van het gepast parkeren wil de gemeente Veenendaal het serviceniveau van het parkeren verhogen. Met achteraf betaald parkeren met een pas of mobiele telefoon kunnen bezoekers rustiger shoppen, zonder continu op de parkeertijd te moeten letten. Door af te rekenen per minuut betaalt de bezoeker, net als nu al in de gemeentelijke parkeergarages en op de parkeerterreinen, nooit meer dan de netto parkeertijd. En de automobilist loopt geen risico op een parkeerboete bij het overschrijden van de parkeertijd.

 

Gunstig dagtarief
Wethouder Marco Verloop ziet het gepast parkeren als mooie toevoeging aan de parkeerservice. "Het digitaliseren van de parkeerbetalingen past bij de gemeente Veenendaal als ICT-centrum van de regio. Uiteraard blijft het mogelijk om met een pinpas of muntgeld te betalen, maar gepast betalen biedt de inwoner en bezoeker financiële voordelen. Bij het parkeren wordt nooit meer betaald dan de daadwerkelijke parkeertijd. Parkeerboetes horen tot het verleden. En 10% korting op het parkeren in de gemeentelijke parkeergarages of –terreinen. Dan wordt een boodschap doen of een dagje winkelen in Veenendaal nog aantrekkelijker."

 

Aanmelden
Wie via dit systeem wil parkeren moet zich vooraf aanmelden en registreren. Tot en met mei 2015 is aanmelden gratis via

www.parkerenveenendaal.nl
. Onder andere op vrijdag 6 en zaterdag 7 maart loopt er een promotieteam in het centrum.

 

Bekijk hier het persbericht

Stadsparkeren

STADSPARKEREN

Industrieweg 19

5753 PB  Deurne

0900 - 12345 46 (gebruikelijke belkosten)
info@stadsparkeren.nl